Domeincoördinatoren

Afhankelijk van onder welk domein je instelling valt kun je contact opnemen met onderstaande domeincoördinatoren die je kunnen informeren over, en assisteren bij het aansluiten van je collectie op de Digitale Collectie.

Archieven
WimvanDongen
Wim van Dongen is  domeincoördinator archieven. Hij is werkzaam bij het Nationaal Archief en als country manager Nederland, country manager coördinator en technisch coördinator verbonden aan de Archives Portal Europe Foundation (APEF, de stichting die het Archieven Portaal Europa beheert).  Wim kan helpen informatie over je archieven op te nemen in het Archieven Portaal Europa en via dat portaal aan te laten sluiten bij andere aggregatoren, waaronder Digitale Collectie.

E: wim.van.dongen@nationaalarchief.nl
T: 06 – 55 267 874

BibliothekenRoosmarijndeGroot
Roosmarijn de Groot is domeincoördinator bibliotheken, werkzaam bij de Koninklijke Bibliotheek. Digitale bibliotheekcollecties kun je bij Roosmarijn aanmelden. Vervolgens adviseert zij over de route voor aansluiting van collecties op het landelijke netwerk (via Delpher) en beantwoordt zij klantvragen van afnemers van geaggregeerde data. Ook plannen voor digitalisering van collecties zijn van harte welkom. We geven graag advies over hoe aansluiting op landelijke infrastructuur al bij planvorming kan worden meegenomen en denken graag mee over mogelijkheden voor samenwerking en financiering.

E: roosmarijn.degroot@kb.nl
T: 070 – 314 02 82

Musearsz_hschraven
Hans Schraven is  domeincoördinator museumcollecties, archeologisch en gebouwd erfgoed. Hij is werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hans kan helpen je collecties op te nemen in de Digitale Museale Collectie Nederland (DiMCoN) en via dat portaal aan te laten sluiten bij andere aggregatoren, zoals Digitale Collectie.

E: h.schraven@cultureelerfgoed.nl
T:  033 – 421 72 57

Audiovisuele collectiesDAtsidis-6534
Dimitra Atsidis is domeincoördinator audiovisuele collecties. Deze collecties kunnen een klein onderdeel uitmaken van de totale collectie van een instelling. Dimitra werkt bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en kan adviseren over de route voor aansluiting van collecties op Digitale Collectie, bijvoorbeeld via EUscreen en is beschikbaar voor vragen van zowel leveranciers als afnemers van geaggregeerde data.

E: datsidis@beeldengeluid.nl
T: 035 – 6773872