Nieuws

[28 mrt] Nalatenschap Nationaal Historisch Museum blijft behouden
Stichting Oneindig Noord-Holland neemt per direct het platform innl.nl over van het Nationaal Historisch Museum. Deze digitale nalatenschap bestaat vooral uit beelden en verhalen die samen de geschiedenis vertellen van alle Nederlanders. Lees meer

[19 mrt] Geslaagde kick-off Europeana 1914-1918
Woensdag 12 maart vond in de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag de aftrap plaats van de campagne Europeana 1914-1918. Doel van deze campagne is het creëren van een digitaal archief met materiaal over de Eerste Wereldoorlog uit meer dan twintig landen. Na eerder al te zijn neergestreken in onder andere Duitsland, Slovenië, Denemarken en Engeland, is nu Nederland aan de beurt. Lees het verslag.

[11 mrt] Tegemoetkoming aggregatiekosten voor kleinere erfgoedinstellingen
Instellingen aangesloten bij Digitale Collectie kunnen profiteren van grotere bekendheid en bezoekersaantallen, een toename van kennis over de eigen collectie en infrastructuur en een verbetering van kwaliteit en uitwisselingsmogelijkheden. Kleinere instellingen beschikken echter niet altijd over de middelen die nodig zijn voor aggregatie. Om toch aan te kunnen sluiten bij de nationale infrastructuur is er VIVACE, een tegemoetkoming voor de technische kosten die instellingen maken bij het beschikbaar stellen van hun metadata. Instellingen die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met Digitale Collectie.

[11 mrt] Afspraken met leveranciers DEVENTit en Picturae
Ook klanten van DEVENTit en Picturae kunnen profiteren van de VIVACE-regeling. Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan met Digitale Collectie als leverancier aggregator voor de nationale aggregatie en Europeana. Picturae-klanten kunnen kosteloos gebruikmaken van een speciale koppeltool die ook te gebruiken is voor andere initiatieven. Woensdag 2 april vindt een bijeenkomst plaats voor klanten met beeldcollecties.
DeventIT gaat zijn klanten kosteloos rechtstreeks aansluiten op Digitale Collectie en neemt hen daarmee de technische zorg voor de beschikbaarstelling van metadata uit handen. DEVENTit heeft reeds 25 klanten met dit aanbod benaderd.

« terug